10 aug

Danmark: Er Sønderjylland udkantsdanmark?

Jeg håber at du fik noget ud af det sidste inlæg, som jeg delte her på min blog “kstud”. I dag vil jeg fremhæve en sønderjysk virksomhed, som har succes med sin forretning – Sønderjylland er generelt ikke en landsdel, som bliver fremhævet specielt meget i vores danske land, og bliver tit kategoriseret, som udkantsdanmark. Om det så er det, er et godt spørgsmål?

Udkantsdanmark eller ej …

For hvad gør sig egentlig gældende, hvis man hører under kategorien udkantsdanmark. Rent geografisk, så ligger Sønderjylland på Danmarks aller vigtigste eksportmarked, nemlig Tyskland. Ikke nok med at Danmark er utrolig afhængig af det tyske marked, så er helt EU i princippet  bundet op omkring lige netop Tyskland.

Hver dag eksporterer vi tusindvis af vare til Tyskland, og dagligt samarbejder både tyske og danske virksomheder sammen – også dem som ligger i Sønderjylland. Herindunder også den danske drænrør virksomhed JC IMEX, som igennem snart 20 år har forhandlet populære PE drænrør til hele Danmark og Skandinavien. En forretning som er utrolig afhængig af det tyske marked, da et dagligt samarbejde gør, at det er meget sigende for hvordan det står til i virksomheden.

Samarbejde er vigtigt, og med et lille land som Danmark, så er det nødvendigt. JC IMEX startede sit dræn eventyr med at importere Hollandske drænrør til Danmark, og var i øvrigt Danmarks første importør af disse populære PE rør til landet. Sidenhen har virksomheden opnået vækst, og i dag er det ikke kun Holland, som bliver brugt som samarbejdspartner, men også mange andre lande – herindunder også Tyskland – og nok også det vigtigste.

Grunden til at fremhæve lige netop denne virksomhed, er at man hører om rigtig mange store danske virksomheder, som oftest bliver nævnt. Disse virksomheder hører så også til en anden landsdel, såsom København, Århus eller trekantsområdet. Derfor er dette et utrolig godt eksempel på, at små danske virksomheder sagtens kan etablere sig i Sønderjylland, som i daglig tale kaldes udkantsdanmark og samtidig med opnå en flot succes.

Nu skal det ikke lyde som om, at JC IMEX er et særtilfælde. Vi ser stadigvæk mange danske virksomheder holde til i Sønderjylland, også større virksomheder. Her tænker jeg specielt på ECCO Sko som stadig har hovedsæde i Tønder og Bredebro, som de i sin tid startede i. Det er vigtigt for Danmark, og det er vigtigt for landsdelen – både arbejdspladser, beskæftigelse, liv, huspriser mm.

Sikke en smøre – det var alt jeg ville dele med dig i dag, og du kan altid komme med inputs her på bloggen.
Tak fordi du læste med.

Kan du have en kanon onsdag aften.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *